Възраждане организира на 6 април протест пред Народното събрание, обяви на

...
Възраждане организира на 6 април протест пред Народното събрание, обяви на
Коментари Харесай

Възраждане пак се стяга за протест

" Възраждане " провежда на 6 април митинг пред Народното събрание, обяви на брифинг в Народното събрание водачът на партията Костадин Костадинов. Поводът е несъгласието с политиката на държавното управление по отношение на войната в Украйна.

Костадинов се опълчи на предлагането на " Демократична България " за започване на съвещания за приемане на решение на Народното събрание за оказване на военно-техническа помощ на Украйна.

" Днес разбрахме, че българската страна стартира да обмисля военна помощ. Заговори се и за нови военни контингенти на НАТО в България, не се знае какъв брой ще бъдат. Във всеки един миг в нашата страна може да има до 5 хиляди американски бойци, сега имаме испански и нидерландски военни, по неофициална информация те са към 350 индивида. Да не се окажем в идващите месеци незабелязано със 7-8 хиляди непознати военнослужещи ", сподели още Костадинов.

Той подсети, че " Възраждане "  е срещу въвличането на страната в спора. " Нека никой да не си мисли, че ще вкара България в спор току-тъй. По-скоро ще падне държавното управление и ще го свалим с всички вероятни средства, в сравнение с да допуснем това нещо ", съобщи Костадинов.  

По-рано през днешния ден парламентарната група на " Демократична България "  декларира, че стартира съвещания за приемане на решение на Народното събрание, с което да бъде даден мандат на държавното управление на България за оказване на военнотехническа помощ на Украйна съгласно нейните потребности и съгласно опциите на нашата страна.

В тази връзка Георги Свиленски, ръководител на ПГ " Българска социалистическа партия за България ", направи изказване пред медиите, в което акцентира, че от Левицата са " изрично срещу " даването на военна помощ за Украйна.  " Ние като политическа партия ще продължим да отстояваме помощта, която България дава, да бъде единствено филантропична. Предоставянето на военна помощ ще въвлече директно България във войната. Нашата позиция е ясна и тя няма да бъде изменена при каквито и да е съвещания и диалози. Като съдружни сътрудници сме подготвени постоянно да водим разговор ", сподели Свиленски. 

Готовност за разговор по обявеното от ДБ намерение за съвещания показаха и представителите на " ИТН "  и " Продължаваме промяната ". 

Станислав Балабанов от " ИТН "  заяви, че сходна позиция за даване на военна помощ за Украйна не е била обсъждана по време на съдружните срещи до момента. " Те отварят полемиката. Това е един естествен развой, който би трябвало да се случи сред групите в Народното събрание, с цел да забележим какви са основанията и претекстовете им. Ще ги обсъдим, несъмнено, само че сигурно и съдружната група от обединения, и опозицията в този миг, в такава деликатна обстановка, би трябвало да излязат с обща позиция ", добави Балабанов.

Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната "  коментира, че чака повече конкретика по направеното от " Демократична България "  предложение. " Готови сме да ги изслушаме, само че също по този начин сме реалисти ", каза той и даде за образец информацията от Министерство на защитата, че сега страната ни няма по какъв начин да даде стратегическа бойна техника като ракети, да вземем за пример. " Ние сме подготвени да чуем предложенията и да ги обсъдим в обединението ", уточни той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР